homeagendaverstillingchrista versluis-gmeligklankschalenbehandeling, workshop, concertcontactlinks

verstilling in klank

Verstilling in klank ter ontspanning, ontplooiing en heling

"Muziek is de accentuering van de stilte"

Deze uitspraak van een beroemd musicus, heeft voor mij nog meer betekenis gekregen sinds ik de bijzondere klanken van de "zingende schaal" leerde kennen. Klank en stilte horen onlosmakelijk bij elkaar. In deze (schijnbare) tegenstelling ligt de essentie van onze diepste ervaringen.


"Er bestaat een stilte waarin de wereld niet kan doordringen. Er bestaat een eeuwenoude vrede die je meedraagt in je hart en niet verloren hebt."
uit “A course in Miracles”

Door slechts één impuls kan de schaal heel lang uitklinken en ons mee laten stromen op de ritmische golven van haar verstilling. Lichaam en geest ontspannen zich, waardoor de energie beter stroomt en blokkades kunnen worden opgeheven. Een gunstig effekt op alle niveau’s.


"Uit de stilte komt elk moment iets nieuws voort"
R.M.Rilke.

Vanuit de ontspanning en innerlijke stilte kan weer nieuwe energie en helderheid ontstaan. Of zoals een cliënt me na een behandeling zei: “Het is alsof ik een verfrissende douche heb gekregen"


"Leer stil te zijn. Laat je geest luisteren en alles in zich opnemen"
Pythagoras

In deze tijd met al zijn overmatige prikkels, hebben we des te meer behoefte aan verstilling en innerlijke rust . “Onze mooiste ervaringen zijn onze stilste momenten” aldus Nietzsche.